Locatie

Waar voorheen galerijflats en grasvelden het beeld bepaalden, staat nu een prachtige woonwijk in Maassluis. De Waterwegtorens, Hof Zuid, Parkrand en de villa’s Westhoek geven de burgemeesterswijk een nieuw aanzicht. Onderdeel hiervan is het door Maasdelta opgestarte project De Vier Geuzen. Lange lanen met bomen, verrassende plantsoenen en een park met kleurrijke velden maken het beeld compleet.
Begin 2008 werd besloten om Vier Geuzen – voorheen bekend als “Jacques Boezeman” – op hoogwaardig niveau te renoveren. De vier flatgebouwen werden zowel van binnen als van buiten in een nieuw jasje gestoken en toegerust op starters, zodat ze aan alle moderne woonwensen voldoen. Na de renovatie zijn er 112 huur- en koopappartementen, bestaande uit twee of drie kamers.

Ook de straatnamen hebben een metamorfose ondergaan . Er wordt thans gewoond aan de Petrus de Pagterlaan, Cornelis Boosterstraat, Arie Boumanstraat of Jan van der Burgstraat; de namen van de geuzen. De geuzen waren tijdens de tweede wereldoorlog actief in het verzet in Vlaardingen, Rotterdam en Maassluis.

Onze stichting huurt van Maasdelta zeven appartementen in blok 1 of te wel de Jan van der Burgstraat. Het twee kamer appartement op de begane grond  is ingericht als gemeenschappelijke ruimte voor onze bewoners en als kantoor voor de zorgbegeleiders. 

© Webdesign by JBB Media